dilluns, 26 de novembre del 2018

Quant tarda a coure’s un ou?


Bé pot ser la pregunta et sorprenga, però la resposta pot fer-ho més!

Estem acostumats a coure a la nostra cuina i per tant els aliments sempre es cuinen en les mateixes condicions. Però si ara fem un viatge a un altre país on l'altitud siga diferent, les condicions de pressió atmosfèrica també hauran canviat.
Al nivell del mar un ou tarda més a coure’s que si volem cuinar-lo dalt d’una muntanya. Com pot ser això? Quina és l'explicació?

Aquest fet s’explica perquè al nivell del mar tenim més quantitat de gasos atmosfèrics damunt nosaltres. Mentre que quan estem dalt d’una muntanya o viatgem a un país situat a una altitud major, la columna de gasos damunt nosaltres és menor i per tant la pressió atmosfèrica a la qual estem sotmesos serà també menor.

I direu, què té a veure aquest fet amb coure un ou? Doncs, si volem collir l'ou damunt una muntanya, al calfar l’aigua les bombolles es formen amb més facilitat perquè la pressió que han de véncer per pujar a la superfície és menor, per tant l’aigua bull a una temperatura menor i hem de deixar l’ou més temps dins perquè es coga bé.
 

Bé, què us ha paregut aquesta curiositat? Ja la coneixíeu?

Si us ha agradat, podeu deixar els vostres comentaris. A més a més, ja sabeu que si teniu algun dubte d’aquest tema, em trobareu ací i a les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.