Bé pot ser la pregunta et sorprenga, però la resposta
pot fer-ho més!
Estem acostumats a coure a la nostra cuina i per tant
els aliments sempre es cuinen en les mateixes condicions. Però si ara fem un
viatge a un altre país on l'altitud siga diferent, les condicions de pressió atmosfèrica
també hauran canviat.
Al nivell del mar un ou tarda més a coure’s que si
volem cuinar-lo dalt d’una muntanya. Com pot ser això? Quina és l'explicació?
Aquest fet s’explica perquè al nivell del mar tenim
més quantitat de gasos atmosfèrics damunt nosaltres. Mentre que quan estem dalt
d’una muntanya o viatgem a un país situat a una altitud major, la columna de
gasos damunt nosaltres és menor i per tant la pressió atmosfèrica a la qual estem sotmesos serà
també menor.
I direu, què té a veure aquest fet amb coure un ou?
Doncs, si volem collir l'ou damunt una muntanya, al calfar l’aigua les
bombolles es formen amb més facilitat perquè la pressió que han de véncer per
pujar a la superfície és menor, per tant l’aigua bull a una temperatura menor i
hem de deixar l’ou més temps dins perquè es coga bé.
Bé, què us ha paregut aquesta curiositat? Ja la
coneixíeu?
Si us ha agradat, podeu deixar els vostres comentaris.
A més a més, ja sabeu que si teniu algun dubte d’aquest tema, em trobareu ací i
a les xarxes socials.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.